Zaujímavé články
Biely cesnak ako prírodné...
Cesnak - skvelý antioxidant.
Liečivú silu cesnaku poznali už starí Egypťania, ktorí ho dávali svojim...
Ružičkový kel s čiernou fazuľkou a...
Diétny ružičkový kel s fazuľou a cesnakovou omáčkou.
Kombinácia ingrediencií dáva tomuto jedlu nielen príjemnú chuť, ale aj...
Žiadne hladovanie počas Dukanovej...
Dukanova diéta - aj grilované kurča.
Vyberte si až zo 100 povolených potravín Jedným z dôvodov popularity...
Buďte štíhla so zdravými diétnymi...
Zdravé diétne triky na chudnutie.
Skúste tvarovať svoje telo do vysnených línií nie pomocou drastických diét...

Kuracie prsia s citrónovo-kôprovou omáčkou

Diétne jedlo dňa: kuracie prsia s omáčkou.

Šťava z čerstvého citróna a kôpor vytvoria chutnú, gréckou kuchyňou inšpirovanú, omáčku na restované kuracie prsia. Vhodnou prílohou je brokolica, prípadne celozrnné pečivo. Jedlo je pripravené za 30 minút, pričom ho zaraďujeme medzi pokrmy s nízkym obsahom sacharidov a nasýtených tukov. Je teda vhodné aj ako diétny variant počas chudnutia.

Na 4 porcie kuracích pŕs potrebujeme:

  • 4 vykostené kuracie prsia bez kože
  • 3 čajové lyžičky olivového (alebo repkového) oleja
  • 1 cibuľa (nasekaná na jemno)
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 1 hrnček kuracieho vývaru
  • 2 čajové lyžičky múky
  • 2 polievkové lyžice nasekanej kôprovej vňate
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup pri príprave

Kuracie prsia umyjeme, osolíme a okoreníme na oboch stranách. Do väčšej panvice dáme 1,5 lyžičky olivového oleja a zohrievame na miernom plameni. Pridáme kuracie mäso, ktoré opekáme asi 3 minúty z každej strany. Kuracie prsia aj s výpekom vyberieme na tanier. Znížime teplou a pridáme zvyšok oleja na panvicu. Popražíme cibuľu a cesnak. Stačí 1 minúta. V inej nádobe zmiešame vývar, citrónovú šťavu, múku a kôpor. Vlejeme do panvice a varíme za stáleho miešania približne 3 minúty, kým zmes nezhustne. Kuracie prsia vložíme naspäť do panvice. Znížime teplotu a pečieme asi 4 minúty, kým mäso nie je mäkké. Hotové kuracie prsia servírujeme na mierne ohriatom tanieri. Jemne osolíme, okoreníme a ozdobíme nasekanou čerstvou kôprovou vňaťou.

Average: 4.5 (6 votes)


Páči sa Vám článok

Kuracie prsia s citrónovo-kôprovou omáčkou

? Podporte ho, a nechajte krátky komentár.
Komentáre
1
Komentáre
tento recept môže byť tiež dobrý...
Pridať nový komentár
CAPTCHA
Captcha je prevecia proti automatizovanému spamu.
Najnovšie články o chudnutí
Ochrana osobných údajov a používanie cookies
Vyplnením formulára v súlade so zákonom 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v...
Tagy:
Prírodné produkty a zdravá výživa v online supermarketu iherb
Slovensko zažíva najväčší boom v online nakupovaní a zaznamenalo najväčší nárast...
Anketa
Privítali by ste tu fórum?
Prihlásenie
Nedávne komentáre