Zaujímavé články
Štíhlejšie už za tri dni -...
Trojdňová diéta. S šálkou kávy.
Rôzne varianty trojdňovej diéty sľubujú zníženie hmotnosti o 4 kg....
Syrom plnené kuracie prsia (...
Dukanova diéta: Recept na syrom plnené kuracie prsia.
Toto zdravé jedlo si môžete dopriať dokonca aj na úplnom začiatku...
Diétna kapustová polievka
Návod na prípravu diétnej kapustovej polievky.
Kapustová polievka je základom kapustovej diéty, rovnako ako aj iných...
Paleolitická diéta pre milovníkov...
Paleolitická diéta
Ide skôr o spôsob stravovania sa a celkovú zmenu životného štýlu ako o ...

Diétne jačmenné rizoto s hubami

Diétne jedlo dňa: jačmenné rizoto s hubami.

Jedlo je bohaté na vlákniny, lebo miesto ryže použijeme na prípravu jačmenné krúpy. Môžeme kombinovať rôzne druhy lesných húb. Takto pripravené netypické rizoto patrí medzi diétne jedlá, keďže má nízky obsah tukov, cholesterolu a kalórií.

Na 6 porcií rizota potrebujeme:

  • 6 šálok zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1,5 šálky vody
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • 1 malú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 šálky zmesi lesných húb (nahrubo nakrájané)
  • 1,5 šálky jačmenných krúpou
  • ½ šálky červeného vína
  • 6 šálok baby rukoly
  • 1/3 šálky čerstvo nastrúhaného parmazánu
  • 1PL masla
  • 2 čajové lyžičky balzamica
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup prípravy

Vodu a vývar privedieme do varu vo veľkom hrnci. Necháme variť na miernom ohni, pri stabilnej teplote. Na panvici si zahrejeme olej, do ktorého pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Za stáleho miešania smažíme asi 2 minúty. Na panvicu dáme nahrubo nakrájané huby a dusíme dovtedy, kým nepustia šťavu (približne 3 minúty v závislosti od druhu použitých húb). K tejto zmesi pridáme umyté jačmenné krúpy a minútu dusíme. Stále miešame, aby nám zmes neprihorela. Nakoniec vlejeme víno. Varíme, kým sa nám neodparí väčšina tekutín. Teplotu znížime a prilievame postupne horúci vývar po menších dávkach tak, aby sa stihol vstrebať do jačmenno-hubovej zmesi. Nemusíme však použiť všetok vývar. Teplotu znížime a za stáleho miešania pomaly dusíme 35 až 45 minút. Jačmeň by mal byť mäkký, ale nemal by sa lepiť. Nakoniec dochutíme rukolou, ktorú za stáleho miešania dusíme asi minútu. Keď už sú všetky suroviny mäkké, odstavíme zo sporáka. Jemne vmiešame postrúhaný syr, maslo a balzamico. Dochutíme korením.

Žiadne hlasy. Zahlasuj ako prvý!


Páči sa Vám článok

Diétne jačmenné rizoto s hubami

? Podporte ho, a nechajte krátky komentár.
Komentáre
0
Pridať nový komentár
CAPTCHA
Captcha je prevecia proti automatizovanému spamu.
Najnovšie články o chudnutí
Ochrana osobných údajov a používanie cookies
Vyplnením formulára v súlade so zákonom 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v...
Tagy:
Prírodné produkty a zdravá výživa v online supermarketu iherb
Slovensko zažíva najväčší boom v online nakupovaní a zaznamenalo najväčší nárast...
Anketa
Privítali by ste tu fórum?
Prihlásenie
Nedávne komentáre