Zaujímavé články
Pohánková diéta = rýchle chudnutie...
Pohánková diéta, chudnutie s pohánkou.
Zima sa blíži ku koncu, čoskoro sa začne otepľovať a nás ženy bude znova...
Ako schudnúť bez diéty?
Chudnúť sa dá aj pasívne, bez akýchkoľvek drastických diét.
Keď čítame rôzne fóra o chudnutí a redukcii telesnej hmotnosti, tak často...
Štíhlejšie už za tri dni -...
Trojdňová diéta. S šálkou kávy.
Rôzne varianty trojdňovej diéty sľubujú zníženie hmotnosti o 4 kg....
Tajomstvo čaju Lapacho
Liečivý čaj Lapacho - prevencia proti rakovine a proti alergii, antioxidant.
Pôvod a história exotického Lapacha Liečivý čaj Lapacho sa spracováva z...

Kuracie prsia s citrónovo-kôprovou omáčkou

Diétne jedlo dňa: kuracie prsia s omáčkou.

Šťava z čerstvého citróna a kôpor vytvoria chutnú, gréckou kuchyňou inšpirovanú, omáčku na restované kuracie prsia. Vhodnou prílohou je brokolica, prípadne celozrnné pečivo. Jedlo je pripravené za 30 minút, pričom ho zaraďujeme medzi pokrmy s nízkym obsahom sacharidov a nasýtených tukov. Je teda vhodné aj ako diétny variant počas chudnutia.

Na 4 porcie kuracích pŕs potrebujeme:

  • 4 vykostené kuracie prsia bez kože
  • 3 čajové lyžičky olivového (alebo repkového) oleja
  • 1 cibuľa (nasekaná na jemno)
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 1 hrnček kuracieho vývaru
  • 2 čajové lyžičky múky
  • 2 polievkové lyžice nasekanej kôprovej vňate
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup pri príprave

Kuracie prsia umyjeme, osolíme a okoreníme na oboch stranách. Do väčšej panvice dáme 1,5 lyžičky olivového oleja a zohrievame na miernom plameni. Pridáme kuracie mäso, ktoré opekáme asi 3 minúty z každej strany. Kuracie prsia aj s výpekom vyberieme na tanier. Znížime teplou a pridáme zvyšok oleja na panvicu. Popražíme cibuľu a cesnak. Stačí 1 minúta. V inej nádobe zmiešame vývar, citrónovú šťavu, múku a kôpor. Vlejeme do panvice a varíme za stáleho miešania približne 3 minúty, kým zmes nezhustne. Kuracie prsia vložíme naspäť do panvice. Znížime teplotu a pečieme asi 4 minúty, kým mäso nie je mäkké. Hotové kuracie prsia servírujeme na mierne ohriatom tanieri. Jemne osolíme, okoreníme a ozdobíme nasekanou čerstvou kôprovou vňaťou.

Average: 4.8 (5 votes)


Páči sa Vám článok

Kuracie prsia s citrónovo-kôprovou omáčkou

? Podporte ho, a nechajte krátky komentár.
Komentáre
1
Komentáre
tento recept môže byť tiež dobrý...
Pridať nový komentár
CAPTCHA
Captcha je prevecia proti automatizovanému spamu.
Najnovšie články o chudnutí
Prírodné produkty a zdravá výživa v online supermarketu iherb
Slovensko zažíva najväčší boom v online nakupovaní a zaznamenalo najväčší nárast...
Paleolitická diéta – to pravé pre milovníkov mäsa, ovocia a zeleniny (2.časť)
Paleolitická diéta 2. časť
Tak ako každá forma diéty má aj diéta lovcov a zberačov svojich priaznivcov (herečka...
Anketa
Privítali by ste tu fórum?
Prihlásenie
Nedávne komentáre