Zaujímavé články
Aj čaje môžu spaľovať tuky...
Čaje na spaľovanie tukov môžu pomôcť pri chudnutí.
Všetci dobre poznáme rôzne druhy piluliek a čajov na chudnutie, ktoré sú...
Šesť rád ako jednoducho ušetriť...
Tipy a triky ako spáliť denne o 100 kalórií menej
Nasledujúce triky pomáhajú znížiť príjem kalórií bez toho, aby ste sa...
Malý stravovací zlozvyk – niekoľko...
Nočné prejedanie sa,  bielenie chladničky alebo biely sex.
Bežne začínate deň šálkou kávy? Neviete si predstaviť posedenie pri...
Vypracované ploché brucho nemusí...
Aj s avokádom sa dá chudnúť.
Snažíte sa mať krásne, vypracované brušné svaly? Už nemusíte len snívať....

Správna výživa

Objavte liečivú silu orechov!

Rôzne druhy orechov.

Stačí čo i len za hrsť orieškov denne na to, aby ste zostali dlho v dobrej fyzickej aj psychickej kondícii. Orechy sú bohaté na bielkoviny, vitamíny, minerály, antioxidanty a omega-3 mastné kyseliny. Existuje veľa druhov, od bežne dostupných (lieskové, vlašské, madle, arašidy), až po menej známe v našich zemepisných šírkach (kešu, pistácie, para a píniové oriešky). Oproti ovociu a zelenine majú jednu veľkú výhodu – dlhú trvanlivosť. Dajú sa jesť solené, sladené, slúžia ako posýpka dezertov alebo na výrobu masla (napr. arašidové maslo).

Sója zaručí pevné kosti a zdravé srdce

Sója - populárna surovina k príprave diétnych jedál.

Názov sója je odvodený zo staročínskeho slova, kde sa táto rastlina pestuje po tisícročia. V západnom svete je známa až od 18. storočia. V súčasnosti je pomerne populárnou surovinou pri príprave jedál. Nielenže dobre chutí, ale rastie rýchlo a takmer všade.

Biely cesnak ako prírodné antibiotikum

Cesnak - skvelý antioxidant.

Liečivú silu cesnaku poznali už starí Egypťania, ktorí ho dávali svojim otrokom počas stavania pyramíd, aby tak predišli chorobám. Je známe, že cesnak má antibiotické a antimykotické vlastnosti. Štúdie preukázali aj preventívne pôsobenie proti kardiovaskulárnym ochoreniam (infarkt, mŕtvica), keďže pravidelná, primeraná konzumácia cesnaku znižuje krvný tlak a hladinu cholesterolu. Strúčiky cesnaku zvyšujú produkciu látky, ktorá uvoľňuje cievy, zlepšuje tak prekrvenie organizmu a bráni vzniku krvných zrazenín. V kulinárskej sfére cesnak slúži na zvýraznenie chuti polievok, omáčok a tepelne upraveného mäsa.

Čierny cesnak - nová chuť bez zápachu

Čierny cesnak - cesnak bez zápachu.

Netypicky vyzerajúci čierny cesnak neobsahuje žiadne konzervačné látky. Je to výlučne naturálny produkt, ktorý sa získava fermentovaním (kvasením) a následným chladením, sušením klasického cesnaku. Týmto procesom, trvajúcim minimálne mesiac, stratí cesnak výrazný zápach a nadobudne sladkasto-pikantnú chuť. Zvonku vyzerá rovnako ako biely cesnak, ale vnútri je čiernej farby, mäkkej až želatínovej konzistencie, podobnej sušenému ovociu.

Avokádom proti zvýšenému cholesterolu a srdcovým ochoreniam

Avokádo znižuje cholesterol.

Avokádo patrí medzi tropické ovocie, ktoré svojím tvarom pripomína hrušku. Zrelé plody majú svetložltú dužinu a zvonku zelenú, niekedy až čiernu farbu. Obsahuje nenasýtené tuky, ktoré pomáhajú znižovať „zlý“ LDL cholesterol tak, aby sa neklesla hladina „dobrého“ HDL cholesterolu. Dokonca, sa mierne zvýši pomer HDL cholesterolu. Vysoké hodnoty škodlivého (HDL) cholesterolu patria medzi hlavné rizikové faktory srdcových ochorení.

Cholesterol v norme a žiadne bolesti hlavy? Jedzte denne paradajky...

Paradajky znižujú cholesterol.

Paradajky majú vysoký podiel vlákniny, sú nízkokalorickou potravinou. Obsahujú množstvo zdraviu prospešných minerálov a vitamínov (A, C). Čím je plod červenejší, tým má viac betakaroténu. Najdôležitejšou látkou je červený pigment – lykopén, ktorý pôsobí ako účinný antioxidant a chráni pred rakovinou.

Brokolica - prevencia rakoviny

Brokolicou proti rakovine.

Patrí medzi kapustovitú zeleninu. Obsahuje veľa minerálnych látok (najmä draslík, železo, vápnik) a vitamínov (C, B1, B2). Vedci zistili, že sa v nej vyskytujú dve prirodzené rastlinné chemikálie, ktoré sú účinné v boji proti rakovinovým ochoreniam.

Ryby - zdravé, chutné a diétne

Ryby sú chutné, zdravé a diétne.

Pokiaľ ste sa rozhodli schudnúť, tak by ste určite nemali vynechať ryby zo svojho jedálnička. Odporúča sa konzumovať ich minimálne dvakrát týždenne. Poskytujú totiž rozmanitosť chutí a vďaka nízkemu obsahu nasýtených tukov sú zdravým, diétnym jedlom.

Olivy a olivový olej v stravovaní

Olivový olej je zdravší ako ten klasický.

Chcete jesť chutné jedlá, ale mať zároveň aj štíhle tvary? Stavte na tajomstvá stredomorskej kuchyne, ktorá je bohatá na ryby, bylinky, čerstvú zeleninu, cestoviny a olivový olej.

Najnovšie články o chudnutí
Ochrana osobných údajov a používanie cookies
Vyplnením formulára v súlade so zákonom 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v...
Tagy:
Prírodné produkty a zdravá výživa v online supermarketu iherb
Slovensko zažíva najväčší boom v online nakupovaní a zaznamenalo najväčší nárast...
Anketa
Privítali by ste tu fórum?
Prihlásenie
Nedávne komentáre